Sügisene õhtusöök Alatskivi lossis! Peakokaks armastatud Koit Uustalu ning rüüped Hispaaniast U MES U veinimajast!
U MES U on veinimaja Font-rubís, Alt Penedèsis, Hispaanias, mis toodab mahe- ja jätkusuutlikke veine ja cava'sid. Veinikelder, mis asutati 2000. aastal ja mida nüüd juhib kolmas põlvkond, ühendab veinivalmistamise pärandi pühendumusega säästvale põllumajandusele, uuenduslikele tavadele, nagu sulfitita cava'd. Nad tegutsevad DO Penedès ja DO Cava nimede all ning on tuntud oma eripäraste veinide ja cava'de poolest.
Veinimaja asutati 2000 aastal, kuid tugineb 1950 aastate veinivalmistamise pärandile. Veinikelder keskendub loodustsäästvale, mahe- ja vegantootmisele, ühendades oma perekonna veinivalmistamise ajaloo innovatsiooniga.
Samuti on veinimaja ellu viinud ambitsioonikaid plaane heitkoguste vähendamiseks, veekasutuse tõhususe parandamiseks ja jäätmete käitlemiseks.


Info ja broneerimine: alatskivi@lossirestoran.eu

Pakti hind €85


1.- 16. november metsikud maitseelamused kogu Lõuna-Eestis

“Metsast taldrikule” tuleb sel aastal juba kuuendat korda! Lõuna-Eesti toidukohad         pakuvad seekord lausa 16 päeva sulle erimenüüst põnevaid ja metsikuid maitseelamusi. Toitudes on vähemalt ühe komponendina kasutatud eestimaist metsasaadust ning need koosnevad suuresti kohalikust toorainest.
Juba mõisa-ajast alates on toitlustust pakutud Alatskivi lossi läänetiiva söögisaalis ning seda traditsiooni jätkame ka tänasel päeval. Meie köögi missiooniks on alati olnud   meeles pidada lossi ajalugu ning seda eelkõige läbi menüü. Alatskivi lossi seob ajalooliselt kolm kultuuri: mõisakultuur läbi parunipere, Eesti talupojakultuur läbi teenijate, kes lossis töötasid ning Šoti kultuur, mis oli parunihärrale väga südamelähedane ning mis on tuntav ka lossi arhitektuuris. Sellest tulenevalt on ka kõigi kolme kultuuri mõju ja teatud ajalooline rustikaalsus esindatud meie menüüs.

Broneeri enda maitseelamus juba kohe!
alatskivi@lossirestoran.eu



Jõuluprogramm Juhan Liivi muuseumis ja Alatskivi lossis! Võrdleme talupoegade ja mõisa jõulukombeid ja kultuuri, mängime mänge, loeme muinasjutte, sööme ja meisterdame!

Info ja broneerimine: info@alatskiviloss.ee


Oktoobrist märtsikuuni saab lossis nautida KUMMITUSLIKKU ÕHTUSÖÖKI. Lossi restorani peakokk  on loonud spetsiaalse menüü, mis oli iseloomulik mõisaperedele sada aastat tagasi. Ja mis maitseb hästi!

Tegelikkuses ongi see õhtusöök justkui ajarännak 140 aasta tagusesse aega. Aega, kui lossis elasid von Nolckenid. Aega, kus nutiseadmed ei köitnud õhtusöögi laua taga pilke ning aega kus puudus isegi elekter. Seetõttu saadab kummituslikku õhtusööki söögipalve, lauakõnede harjutamine ja üleüldine vestlus. Seejärel jalutatakse koos lossiprouaga küünlavalgel mööda lossi ja otsitakse jälgi paruniperest ja nende hiilgeaegadest.

Kummituslik õhtusöök sobib hästi kolleegidega väljasõiduks või hoopis koos heade sõpradega sünnipäeva tähistamiseks.

Grupi suurus: 10 kuni 30 osalejat (suuremate gruppide puhul võtke ühendust meili-aadressil info@alatskiviloss.ee)


Hind: 68 eurot osaleja




Kolmekäiguline õhtusöök šoti rahvusroogadega, keelekaste ja meelelahutus. Ikka Šoti kombel.
Iga Burnsi õhtusöök, mis üle kogu maailma aset leiab, on ainulaadne. Kuid põhikava on kõigil üks: nautida šoti armastatuima rahvalauliku Robert Burnsi loomingut, muusikat, head toitu ja joogipoolist. Burnsi õhtusöögil Alatskivi lossis 24. jaanuaril 2026 ootavad külalist kõned, toostid, luule, laulud ja keilitantsud. See on üks äraütlemata tore õhtu!
Õhtu sisaldab kolmekäigulist õhtusööki šoti rahvusroogadega, keelekastet ja
meelelahutust.

Õhtusöök on sobilik täisealistele.
Uksed avatud alates kella 18.00st, ametlik peo algus kell 19.00.
Rohkem infot info@alatskiviloss.ee